fbpx
Liisa Kivimäe illustreeritud lehekülg

Sally Stuudio lugu

Erinevalt universumi algusest on raske öelda, millal käis Sally Stuudio Suur Pauk, millele järgnes kõik edasine. Stuudio eellugu ulatub 1980ndate lõppu,  juriidiline algus jääb 1990ndate algusesse. Sally-koer sündis 1991. aastal ja sama aasta sügis-talvel kandis stuudio juba ka tema nime.
Raamat “Julge… rind on värvine! Sally Stuudio lugu” võtab muhedas seikluslikus võtmes kokku stuudio 30 aastat, pöörates tähelepanu eelkõige elukunstile ehk sellele, kuidas ühiskonna tormlevates muutustes hoida silma ees oma sihte ja väärtustele truuks jäädes nende suunas seilata.
Muu hulgas saab lugeda Tallinnas toimunud noorte rahvusvahelisest kunstitriennaalist Eksperimenta!, Jazzimaalist, näitustest linnaruumis jt laiema kõlapinnaga üritustest. Kümnenditega vahelduvad stuudio õpilaste ja õpetajate mälestused, mida saadavad Reti Koka fotoreportaažid. 

Sally Stuudio vestlusõhtu
Intervjuu vilistlastega 10.05.2021

Leia oma inimesed

Just sellist pealkirja kannab üks lugu, mis on kirjutatud stuudio vilistlastega tehtud grupiinterjuu alusel. Aga, mitte ainult! Oma inimeste leidmine ja hoidmine on üks stuudio alusväärtustest ja see peegeldub ka raamatu autorkonnas.
Raamatu autorid on stuudio asutaja Annely Köster ja kunagine stuudio õpilane, hilisem lapsevanem ja hoolekogu liige ning tänane kirjanik ja toimetaja Piret Veigel.
Raamatu kujundas Moonika Maidre, illustratsioonid tegid Katariin Mudist, Katariina Kornet, Leena Kilmi, Liisa Kivimäe, Maria Elise Remme, Pia Inger Sepman, Susanna Mildeberg, Triin Loosaar ja Ulrike Brett Uukkivi. Kõiki raamatu tegijaid seob omavahel ja stuudioga see, et nad on olnud lühema või pikema aja stuudio õpilased ja/või õpetajad.

Lehekülg raamatust: projektist “Surmatants” koos Katariin Mudisti illustratsioonidega

Tellimine

Raamatut saab osta stuudios kohapeal (kaardimakse võimalus) või tellida veebipoest.
Raamatus on kõigi stuudio õpetajate ja diplomandide nimekirjad ning lisaks möödunud 30 aastale ka vaade ettepoole – aastatesse 2031 ja 2053. Miks just need aastad lähemast ja kaugemast tulevikust juba hetkel äramärkimist väärivad, saad teada juba raamatust.
Kokku 280 lk, avatud selja ja iseloomuga köide, mille kaante vahelt leiab nii kunstikooli elu illustreeriva lauamängu kui rohkelt koerapilte (no, stuudiole andis nime ju dogipreili Sally).

"Julge... rind on värvine" raamatu kaanepilt
“Julge… rind on värvine. Sally Stuudio lugu”