fbpx
Sally kutsub peole

Sally Stuudio 30 pidustused

Neljapäeval, 26. mail kell 17.00 tähistab Sally Stuudio Tallinna Kunstihoones oma 30. hooaja lõppu ja kogumiku „Julge… rind on värvine. Sally Stuudio lugu“ ilmumist. Sally Stuudio õpetajate ja endiste õpilaste ühistööna sündinud suurde ülevaateraamatusse on kirja pandud stuudio lugu alates selle rajamisest 1991. aastal kuni 2022. aasta kevadeni.

Sally Stuudio on tõenäoliselt vanim järjepidevalt tegutsenud erahuvialakool Eestis. Stuudio asutasid 1991. a sügistalvel Annely Köster ja Vano Allsalu, stuudio sai nime alguskümnendil kunstikoolis pea alati kohal olnud dogi Sally järgi. 

Oma tegevuse 30 aasta jooksul on kool teinud kaasa kõik ühiskonna ja majanduskeskkonna tõusud ja langused ning kujunenud tõsiseltvõetavaks koostööpartneriks mitte ainult huvihariduse, vaid ka kunstihariduse valdkonnas laiemalt. Sally Stuudio on aastakümnete jooksul aidanud käivitada Eesti Kunstimuuseumi haridusprogramme, uuendada riiklikke õppekavasid ning korraldanud rahvusvahelist koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali Eksperimenta!. Täna on stuudio Eesti Kunstiakadeemia praktikabaas kunstiõpetaja magistriõppekaval ja Tallinna Kunstihoone haridus- ja publikuprogrammide arendaja. 

Pidustuste ajakava

26. mai kell 17.00 Tallinna Kunstihoone (Vabaduse väljak 6): raamatuesitlus, kiitmiskoosolek ja minituur “3 teost” näitusel “Me käime korraks ära, teie mängige!”

26. mail kell 19.00 Sally Stuudios (Pärnu mnt 154 ARS-i kunstilinnakus): tänaste ja tulevaste vilistlaste ja sõprade pidu – muusikat valib Jamz, grupiportree joonistamist kureerib Anniki, näha saab nii legendaarseid Pivarootsi kunstipraktika filme kui fotoreportaaži raamatu valmimisest, avatud on Sally pood – kassas Kalli ja Annely, joogid segab omale joogilaboris igaüks ise ja traditsiooniline kringel-puuvili on samuti olemas.

28. mai kell 12.00 Sally Stuudios (Pärnu mnt 154 ARS-i kunstilinnakus): DOGIKROKII – ehk võimalus joonistada võrratut ja elegantset koera. Üsna sarnast stuudiole nime laenanud Sallyle 🙂

2. juuni kell 18.00 Sally Stuudios (Pärnu mnt 154 ARS-i kunstilinnakus): XVII lennu lõpuaktus

“Julge… rind on värvine!”

Raamatu „Julge… rind on värvine“ tekstide autorid on Annely Köster ja Piret Veigel ning kujundaja Moonika Maidre. Raamatu valmimisele aitasid kaasa illustraatorina Katariin Mudist, Pia Inger Sepman, Katariina Kornet, Leena Kilmi, Liisa Kivimäe, Maria Elise Remme, Moonika Maidre, Susanna Mildeberg, Triin Loosaar ja Ulrike Brett Uukkivi ning 34 endist õpilast, kes jutustasid oma isiklikke lugusid. Kõik raamatu kaasautorid on õppinud või õpetanud Sally Stuudios. 

Jutustus stuudio ajaloost on jagatud kolmeks kümnendiks, mis kirjeldavad aastakaupa elukunsti ja seiklusi, teostatud töid ja projekte. Kümnenditega vahelduvad stuudio õpilaste ja õpetajate mälestused, mida saadavad Reti Koka fotoreportaažid. Mõistagi leiab raamatust üksjagu erinevaid koerapilte, sest stuudiole andis nimegi ju koer.