fbpx
pildigalerii õpilastöödest onomatopöa

Kunst on popp!

Sally Stuudio 10-12 vanuseastme õpilaste näitus “Kunst on POPP” on avatud stuudio ruumes Pärnu mnt 154 ARS-i kunstilinnakus 12. märtsist 03. aprillini. Helista uksekella ja tule vaatama T-R kell 12-19 ja L kell 10-17.

Näitus koosneb kolmest osast – helide püüdmisest paberile, plakatlikest olupiltidest ja joonistuslikust mälumängust.


ONOMATOPÖA  – võõrapärane sõna, mis tahab esmapilgul suisa keele sõlme väänata! Küll aga tähendab see kuuldud helide sõnadesse panemist/häälikute abil väljendamist. Viimasega 10-12 rühma õpilased katsetust ka tegid ja tuleb tõdeda, et polnud sugugi lihtne sõnadesse konverteerida teekannu või kaelaskantava õhupuhasti vaikset sahisemist või näiteks paberi rebenemisel tekkinud heli.
Kõik piltidel kujutatud hüüatused ja muud helid pärinevad Sally Stuudiost. Terane kõrv võib siin tabada uskumatult palju helisid. Juhendas Kalli Kalmet.

Diana Dushko, 2022

Samuti maalisid õpilased popkunsti stiilis teosed. Maalidel on nad ise Sally Stuudios mõnusasti kunsti tegemas või lihtsalt sõpradega koos aega veetmas. Juhendas Anniki Kari.

Helena Järvis, 2022

Joonistuslik mälumäng

Ei leidu vist ühtegi sallykat, kes poleks aastate jooksul piltidel olevate mänguasjade ja teiste objektidega kokku puutunud mõne natüürmordi joonistamise-maalimise raames. Mõningaid esemeid on joonistatud lausa mitmel korral, mistõttu on asjad nii hästi meeles, et neid võiks lausa une pealt joonistada. Piltidel olevad esemed on samuti joonistatud mälu järgi. Mängisime kunstilist mälumängu, mille käigus hakkas õpetaja ükshaaval eemaldama lauale asetatud asju. Õpilased sulgesid hetkeks silmad ning kui õpetaja oli eseme ära peitnud, hakkasid nad laualt eemaldatud asja mälu järgi joonistama. Õpilased said ülesandega suurepäraselt hakkama: asju oli palju! Juhendas Kalli Kalmet.