fbpx

Fotograafia baaskursus

Sellest sügisest saab Sally Stuudios taas fotograafiat õppida! Valikkursuse tunnid hakkavad toimuma 1xnädalas neljapäeva õhtuti kell 18:00-19:30, juhendaja on fotograaf Reti Kokk. Kursusega saavad liituda nii Sally põhiõppe õpilased kui huvilised väljaspoolt.

Valgusmaaling, EKA magistrandid 2020

Sellel kursusel hakkame valgusega maalima! Sest täpselt seda sõna “fotograafia” tähendabki. Meie peamine eesmärk sel kursusel on õppida maailma vaatama fotograafilise pilguga. Märkama pisiasju, mida me varem võib-olla tähele panna ei osanud ning endale korralikult selgeks teha pildistamise tehniline pool, et saaksime end vabalt fotograafia keeles ja meeles väljendada. Tutvume fotograafia ajaloo ja tänapäevaga ning erinevate põnevate fotograafide loominguga nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Ja kindlasti katsetame läbi kõikvõimalikke erinevaid fotožanre alustades valgusmaalingutest ja lõpetades tänavafotograafiaga, et saada ülevaade sellest, mida kõike on võimalik kaamera abil luua… Kursuse võtame kevadel kokku ühise fotonäitusega, mis on osa teema-aasta “Sally Stuudio 30” programmist. 

Reti. Foto: Yvonne Bikejev, 2020.jpg

Kursuse juhendaja Reti Kokk tutvustab ennast nii: “Tere! Mu nimi on Reti ning olen pärit pisikesest Virumaa linnast Kundast, kus ka praegu elan. Hakkasin foto vastu huvi tundma umbes 9-aastasena ning asusin seda üha teadlikumalt omal käel õppima. Pärast gümnaasiumi lõppu tundsin, et fotograafia ongi see, millega tegeleda tahan. Astusin õppima Pallase fotoosakonda, mille jooksul täiendasin end vahetusõpilasena ka pool aastat Portugalis. Praegu tegutsen peamiselt pere- ja pulmafotograafina ning õpin Eesti Kunstiakadeemias kunstiõpetajaks. Käisin Sally Stuudios praktikal ja tundisn, et siin oleks tore teiega koos midagi teha ja liita kokku enda kirg pildistamise ja õpetamise vastu. Ootan teid rõõmuga osalema!”

Kursusele saad registreerida siin – kiirusta, sest kohti on piiratud arv! Õppemaksu infoga saad tutvuda siin.

 

Uudise kannepildiks on kaader Reti Koka tänavafotoseeriast “Tuvitajad”, märts 2018