fbpx

Värvusõpetuse tööraamat

Meil on heameel rõõmustada, et valmis on saanud “Värvusõpetuse tööraamat”!

“Värvusõpetuse tööraamat”

Autor: Annely Köster

Väljaandja: Sally Stuudio, 2018

Sally Stuudio “Värvusõpetuse tööraamat” astub lugejaga aktiivsesse dialoogi ja ärgitab värvimaailma uurima, oma arvamust kirja panema, joonistama, kleepima ja maalima nii akvarell- kui õlivärvidega.

Värvitoonide tähendusväli on pea lõputu ja siin pole olemas üht ja ainust tõde. Kuid osa tähendusi on universaalsemad, vähemasti ühe kultuuriruumi piires. Raamatus uuritakse värvitoonidega seotud emotsioone ja tähendusi Vana-Egiptusest tänaste erakondade valimiskampaaniateni. Samuti ärgitatakse lugejat märkama värvide muutlikkust ja kontekstitundlikkust. Värviuuringute raames vaadeldakse loodust, ümbritsevat meediakeskkonda ja tehakse põikeid kunstiajalukku ning -kaasaega. Eraldi peatükk koondab värvi kui teadmist – valitud palad Newtoni, Goethe, Runge, Schopenhaueri, Kandinsky ja Itteni värvusõpetustest; CMYK, RGB, HEX ja PMG värvisüsteemidest.

Tööraamat on koostatud eelkõige stuudio õpilastele ja koondab Sally Stuudio nelja-aastase värvusõpetuse kursuse materjali. Esmane tagasiside aga kinnitab, et raamatust leiab inspiratsiooni ja “saan seda kohe kasutada” ideesid ka üldhariduskooli õpetaja ja kunstihuviline.

Tööramatu lõpus on inspiratsiooniks valik värvireposid Sally Stuudio õpilaste töödest.

Raamatut saab tellida Sally Stuudiost, annely@kunstikeskus.ee

Hind 22 EUR, lisandub postikulu 2.60 Smartposti pakiautomaati.