fbpx
Sally Stuudio kursus Kui eesti kunst oleks vein

Kui eesti kunst oleks vein

17. novembril alustab Sally Stuudios subjektiivne kunstikursus täiskasvanutele “Kui eesti kunst oleks vein”. Kursus koosneb kuuest kohtumisest, iga kord tutvume 3 isikupärase eesti kunstniku loominguga ja degusteerime 3 erineva karakteriga veini. Esindatud on maalikunst, graafika, videokunst, tegevus-, ehte- ja moekunst. Kohtume kord kuus neljapäeva õhtuti kell 18, et nädalalõpp meeleolukalt sissejuhatada.

Võtame aega, et vaadelda veini värvi, nautida selles leiduvaid erinevaid aroome ja maitseid ning võrrelda omavahel kogemusi ning märkamisi. Kui muidu sobitatakse veini kõrvale suupisteid, siis kunstikoolis seame veinikõrvale hoopis vaimutoidu ehk eesti kunsti kogu tema mitmekesisuses. Oleme iga veini sobitanud ühe eesti kunstniku töödega. Või vastupidi, sest tihtipeale on tagantjärgi raske öelda, kas esmalt leidsime kunstniku, kelle töid tahame kindlasti tutvustada või hoopis maitsmisväärt veini. Seosed on julgelt subjektiivsed, mõnikord võivad need olla otsesed (olgu siis natüürmordis kujutatud veinipudelit või pakkugu tegevuskunstnik oma publikule veini juua), enamasti on need aga kaudsed, isiklikud ja assotsiatiivsed.

Menüüs on

17. november:  Eesti maalikunst ja punane vein

29. detsember: Eesti videokunst ja valge vein

19. jaanuar: Eesti graafika ja kuiv vein

16. veebruar: Eesti ehtekunst  ja magus vein

16. märts: Eesti tegevuskunst ja vahuvein

27. aprill: Eesti moekunst ja roosa vein

Kai Kaljo veinimõisas inspiratsiooni kogumas, 2016

Kai Kaljo veinimõisas inspiratsiooni kogumas, 2016

Kunsti ja veini tutvustab Kai Kaljo, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud eesti kunstnik, kaasaegse kunsti õppejõud ning juunior-sommeljee.

Kursuse osalustasuga toetad Sally Stuudio kunstikoolile A3 skänneri soetamist, et õpilaste disaini- ja kunstiprojektid saaksid veelgi hoogu juurde. Joo veini – teed head!

Ühe õhtu osalustasu on 35 EUR. Kursusele müüme vaid tosin kohta. Osalustasu palun kanda Sally Stuudio arvele EE682200221006130973, selgitusse osaleja nimi ja kuupäev (näiteks: Annely, 7. november). Registreerimine annely@kunstikeskus.ee. Koha kursusele kinnitab osalustasu tasumine ja meilile kinnituse saamine.

 

Täpsem info vt. Sally Stuudio Facebook.