fbpx

Lõputööd 2015

Mattias Jürgen Veller, “MC Ride”, maalipõhine installatsioon, 2015

Mattias Jürgen Veller, “MC Ride”, maalipõhine installatsioon, 2015

Täna lõpetavad Sally Stuudio kunstikooli kaks noort, keda ühendab sotsiaalselt tundlik kunstnikunärv. Anna Maria Jams kaitses lõputöö videoinstallatsiooniga “Sic Transit Gloria Mundi” ja Mattias Jürgen Veller maalipõhise installatsiooniga “MC Ride”.

Anna Maria lõputöö, mida eksponeeriti esmakordselt rahvusvahelise koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali Eksperimenta! 2014 raames, juhib delikaatselt viisil meie tähelepanu kogu maise hiilguse kaduvusele. Video pildikeel on minimalistlik ja zenilik, puuduv helitaust on taotluslik. Vt. ka prof. Elkinsi videokommentaari Anna Maria teosele.

Mattiase lõputöö oluline osa on aga muusika ja mitte niisama heliriba, vaid Death Gripsi sõnumi- ja rütmirohke kontsertsalvestus. Kogu installatsioon taasloob kitsas ruumis kontserdikogemust, kasutades selleks maali, valgust ja heli.

 

Anna Maria Jams, kaader videost “Sic Transit Gloria Mundi”, 2014

Anna Maria Jams, kaader videost “Sic Transit Gloria Mundi”, 2014